MAUTHAUSENREIS 2017

In 2016 was het helaas niet mogelijk om de reis naar Mauthausen waar te maken. Echter, ook al wordt de drijvende kracht van de dames Ohringer en Van Keulen node gemist, wil het bestuur zich sterk inzetten om de jaarlijkse reis naar Mauthausen wel in 2017 te realiseren. De datum is 4 t/m 8 mei.

De reis zal plaatsvinden van 4 tot en met 7 mei 2017 en zal ongeveer 650 euro bedragen. Het programma zal er (onder voorbehoud) als volgt uitzien: donderdag 4 mei vertrek uit Nederland, vrijdag 5 mei, bezoek aan de gedenkplaatsen Mauthausen en Gusen; zaterdag 6 mei tot ongeveer 19.00 uur een vrije dag. Om ongeveer 19.00 uur vertrekken we naar de gedenkplaats Mauthausen om bij ons monument een herdenking te houden. Zondag 7 mei is de officiële herdenking en deze dag wordt afgerond met een afsluitend samenzijn van onze groep deelnemers. Maandag 8 mei vertrekken we om 7.30 uur naar Salzburg om aldaar de trein richting Nederland te nemen. Graag zouden wij zien dat, indien u mee wilt, u ons dit zo snel mogelijk laat weten.  Zo mogelijk vóór half december 2016, maar in ieder geval voor 15 maart 2017.

Als we weten hoeveel personen aan deze reis deelnemen, kunnen we het hotel reserveren en bij de Oorlogsgravenstichting aangeven hoeveel personen er mee zullen gaan. Deze stichting betaalt de reis per trein tot de grens van Oostenrijk, waarna we per bus naar het hotel gaan. Bijgevolg is het van belang te weten hoeveel mensen er zullen participeren, omdat de bus in Oostenrijk gereserveerd moet worden. Daarnaast kunnen we bij, onder meer, het V-fonds subsidie aanvragen zodat het bedrag van de reis wat minder hoog wordt.

Opgave van deelneming via ons WEBFORMULIER of eventueel  telefonisch 06-48057860.

Sorry, the comment form is closed at this time.