Met diepe droefenis laten wij weten dat onze voorzitter Marjon de Klijn op maandag 16 januari is overleden. Marjon kampte al langer met gezondheidsproblemen en is na een medische ingreep in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam in het bijzijn van haar familie heengegaan.

Marjon trad op uitnodiging van Miriam Ohringer in 2014 aan als secretaris in het bestuur van de stichting, en kort voor het overlijden van Miriam is zijn bestuursvoorzitter geworden. Wij hebben Marjon leren kennen als bijzonder, hartelijk, opgewekt en zeer betrokken mens die door haar enorme inzet de stichting de afgelopen jaren op unieke wijze een gezicht heeft weten te gegeven.

Hoogtepunten gedurende het voorzitterschap van Marjon zijn onder andere het nader brengen van banden met onder andere de Oostenrijkse en ook de Duitse Ambassade in Nederland, een tentoonstelling over Mauthausen in september 2018 in het NIOD en een bezoek aan Nederland door het Comité International de Mauthausen. Ook mocht zij in september 2018 het gouden ereteken van verdienste in ontvangst nemen van de Oostenrijkse ambassadeur in Nederland als onderscheiding voor haar belangrijke rol in het voortbestaan van de stichting.

In Juli 2022 werd Marjon de eer gegund om in gezelschap van de Nederlandse ambassadeur in Oostenrijk, de heer Gierveld, de Bondspresident van Oostenrijk, de heer van de Bellen en anderen, tijdens een staatsbezoek van koning Willem-Alexander en Prinses Maxima, een kranslegging bij het Joods monument in Wenen bij te wonen.

Tijdens de herdenking van het Joods Verzet op 24 februari 2023 zullen wij kort stilstaan bij Marjon’s bijdrage aan de stichting en aan het levend houden van de geschiedenis die nooit vergeten mag worden.

Wij zullen Marjon met node missen!

Namens het bestuur van de stichting,

Frank van Keulen

Op dinsdag 24 januari vindt een herdenkingsdienst plaats in Amsterdam.

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Marjon’s naasten via het onderstaande mailadres:

arian@groene.nl

Sorry, the comment form is closed at this time.