EEN BUITENGEWONE AVOND IN DE OOSTENRIJKSE RESIDENTIE


Volgens mij hebben niet zoveel mensen mee mogen maken dat ze een diner kregen aangeboden in de residentie van de Oostenrijkse Ambassade waar mevrouw de Ambassadeur zelf gekookt had.

Wij, de leden van het bestuur van de Stichting Vriendenkring Mauthausen, en nog enkele andere hoogwaardigheidsbekleders, waren de gelukkigen.

Het is alweer een aantal weken geleden dat wij uitgenodigd waren en ik keek er erg naar uit. Het huis, een klassiek gebouw Oostenrijkse stijl is haar woonhuis.

Omdat de kok van mevrouw Gürer (de ambassadeur van Oostenrijk) naar huis moest, vanwege een sterfgeval, heeft mevrouw Gürer zelf de maaltijd bereid. Daarnaast werd rode wijn, geteeld op het landgoed van haar familie, geschonken. Ik had de eer om naast mevrouw Gürer aan tafel te zitten en ik heb heel fijn met haar van gedachte kunnen wisselen over diverse onderwerpen.  Mevrouw Gürer is een bijzonder aangenaam en innemend persoon, die weet hoe ze mensen op hun gemak moet stellen en het hun naar de zin kan maken. Na de maaltijd dronken we koffie en had ik een kleine rondleiding met de ambassadrice door verschillende vertrekken en langs diverse foto’s.

Ik kan niet anders zeggen dat ik een zeer buitengewone avond had, waar ik van mijn bestaan nooit van had kunnen dromen en die je volgens mij maar een keer in je leven ten deel valt. Zeer geachte mevrouw Gürer, heel veel dank voor deze bijzondere avond en ik weet zeker dat ik namens het gehele bestuur van de stichting spreek. Hieronder de gastenlijst.

Stiftung Freundeskreis Mauthausen,
Vorname Name Funktion
Sanne Cooke- vande Graaf Allg. Vorstandsmitglied
Rien Dijkstra Allg. Vorstandsmitglied
Marleen Graaf, van de Schatzmeisterin
Frank Keulen, van Allg. Vorstandsmitglied
Marjon Klijn, de Vorsitzende/Geschäftsführerin
Bert Oude Engberink Vizevorsitzende
Ministerium für Gesundheit, Gemeinwohl und Sport
Abt. Für Gesellschaftliche Unterstützung, Kriegsopfer und Erinnerung II.WK
Floris Dijk,van Senior Referent
Marcel Floor Abteilungsleiter
Stiftung Anne Frank
Norbert Hinterleitner Leiter der Bildungs-/Erziehungsabt.
Anton Kolmbauer AT Gedenkdienstleistender
COVVS (Zentrale Org. für den ehemaligen Widerstand und Kriegsopfer
Dik Boef,de Präsident
Botschaft
HeideMaria Gürer Botschafterin
Gerhard Eisl
Andreas de Valk
Peter Janisch
Bot. Wolfgang Paul Sonderbeauftragter für int. Kontakte

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.